maanantai 4. kesäkuuta 2018

Seksikäs kuntatekniikka – panelistien esittelyt

 
SKTY Nuoret Ammattilaiset järjestävät Kuntatekniikan päivillä 8.6. keskustelupaneelin aiheesta Seksikäs kuntatekniikka. Kuntatekniikka ei kohta kiinnosta enää ketään – Miten alan tulisi uudistua?
Paneelissa keskustellaan kuntatekniikan tilasta, uudistumistarpeesta sekä kyvystä ja halusta uudistua. Kysymme, miksi ala ei vedä riittävästi asiantuntijoita ja opiskelijoita ja sitä miten tähän saataisiin muutos. Pohdimme myös, miksi kuntatekniikan imago on vanhanaikainen, ummehtunut ja epäkiinnostava - ei siis lainkaan seksikäs. Etsimme konkreettisia ratkaisuja ja vastauksia näihin haasteisiin ja kysymme, mistä löydetään tarvittava uudistumisen dynamiikka alalle. Kaivamme esiin myös onnistumisia ja mietimme, miten niiden päälle voisi rakentaa uutta.
Panelisteinamme on kolme kuntatekniikan ammattilaista, joilta löytyy painavaa ja mielenkiintoista sanottavaa aiheeseen.
Marika Kämppi on todellinen kuntatekniikan moniottelija, työkokemusta on kertynyt useista kuntien ja kaupunkien toimialoista (mm. kaupunkiympäristö, joukkoliikenne, vesi- ja jätehuolto). Laaja-alaiset ja haastavat projektit mm. suunnitteluttamisessa, rakennuttamisessa ja kehittämisessä saavat hänet aina vain uudestaan innostumaan. Vuosien varrella on rakentunut laajat yhteistyöverkostot Kuntaliiton tehtävissä ja erilaisissa luottamustehtävissä mm. Liikenneturvan ja MANK ry:n hallituksissa. Nykyisin Marika toimii Sitowisellä johtavana asiantuntijana hankehallinnan ja kiertotalouden osastolla. Vuoden vaihteesta Marika on vaikuttanut myös Suomen Tieyhdistyksen hallituksessa. 


 
Milla Lötjönen on toiminut useissa rakennetun ympäristön tiedonhallintaan liittyvissä tehtävissä yli kymmenen vuoden ajan. Vuodesta 2009 asti nykyisessä Sitowisessä työskennellyt maantieteilijä on toiminut vuosien varrella paikkatietokonsulttina, konsultointi- ja asiantuntijapalveluiden vetäjänä sekä omaisuuden hallinnan palveluista vastaavana. Tiedonhallinnan moniottelija onkin saanut tähänastisen työuransa aikana tehdä töitä monipuolisesti sekä kuntien, valtionhallinnon että yritysten kanssa. Tällä hetkellä Milla toimii Sitowisessä Tietopalveluiden toimialajohtajana.


Eero Kauppinen on vuonna 2017 Tampereen teknillisestä yliopistosta valmistunut diplomi-insinööri, joka työskentelee tällä hetkellä liikennesuunnitteluun liittyvissä projekteissa Rambollilla. Eero on työskennellyt Rambollilla kolme vuotta ja on sinä aikana ollut laatimassa erilaisia maankäyttö & liikenne – selvityksiä etenkin raitiotiehen liittyen. Vahvuusalueina ovat kaupunkikehitys, maankäyttö & liikenne, liikenteellisten vaikutusten arviointi ja paikkatieto-analyysit sekä erikoiskuljetukset. Eero kuvailee itseään intohimoiseksi diplomi-insinööriksi, joka on päättänyt suunnitella rakennettua ympäristöä niin rohkeasti, että se muuttaa ihmisten käsityksen kaupungeista ja liikkumisesta. Eero pitää ennen paneelin aloitusta esityksen diplomityöstään ”Raitiotien maankäyttöskenaariot”.


Paneelimme juontaa Lari Siren, joka on myös yksi Nuoret Ammattilaiset ydintiimin kantavia voimia. Lari on kummajainen kuntatekniikan alalla, sillä kovan tekniikan sijaan hän on opiskellut hallintotieteitä pääaineenaan aluejohtaminen. Lari toimii Sipoon kunnassa toimialan kehityspäällikkönä ja onkin luikerrellut insinöörien maailmaan saaden hommat rullaamaan uudella tavalla. Lari tulee varmasti haastamaan panelistejamme ja kertomaan myös omia ajatuksiaan kuntatekniikan kehityksestä.




Kuva: Katri Lehtola/ET -lehti
Paneelin kommentaattorina toimii liikenne- ja kaupunkisuunnittelun kiistaton kunkku professori Pentti Murole. Omassa blogissaan Pentti ottaa kantaa ajankohtaisiin liikenne- ja kaupunkisuunnittelun kuumiin perunoihin ja vie omalta osaltaan alaa eteenpäin. Pentti on myös kirjoittanut kirjan suunnittelusta ja ihmisistä sen ympärillä ”Ihmistä ei voi suunnitella - kiveä voi”, jossa kerrotaan kaupunkisuunnittelun ja liikennesuunnittelun tapahtumista lähes kuudenkymmen vuoden ajalta. Penan pitkän ja ansiokkaan kokemuksen ansiosta sanottavaa löytyy aiheeseen kuin aiheeseen.




Paneelimme ei jätä varmasti ketään kylmäksi, tulee kuuntelemaan ja osallistumaan. 
Nähdään Tallinnassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti