torstai 28. helmikuuta 2019

Helmikuun Nuori Osaaja: Simo Kesti

Esittele itsesi ja osaamisalueesi. Miten päädyit alalle?
Luonnossa liikkuminen on hyvää vastapainoa toimistotyölle

Olen Simo Kesti, 31-vuotias rakennustekniikan diplomi-insinööri. Opintokokonaisuuteni koostui infrarakentamisen sekä liikenne- ja kuljetusjärjestelmien opinnoista. Diplomityöni aihe oli Kuopion kaupungin katuverkon korjausvelka ja siitä lähtien on työnkuvani ollut enemmän tai vähemmän kytköksissä infran omaisuuden- ja kunnonhallintaan liittyviin aiheisiin. Valmistumisen jälkeen työskentelin vajaat viisi vuotta Rambollilla, pääasiassa kuntien infraomaisuuteen liittyvissä projekteissa. Viime syksynä vaihdoin konsultilta kuntaan, kun aloitin rakennuttajainsinöörinä Sipoon kunnalla.

Alalle päätymiseni on ollut melko monen muuttujan summa. Ehkä eniten siihen on kuitenkin vaikuttanut useana vuonna Kuopion kaupungilla tehdyt kesätyöt, joiden kautta pääsin tutustumaan kuntatekniikan laajaan maailmaan. Lopulta diplomityöni aihealue vei sen verran syvälle alan syövereihin, ettei sieltä ollut paluuta. Myös sukurasitetta varsinkin isän ja tädin puolelta on diagnosoitu.

Vaihdoit konsultilta kuntaan, mistä ajatus lähti? 

Tietoa uusista hankkeista jaetaan kuntalaisille mm. asukasilloissa.
Kuvassa infopisteiden leijuvat kyltit odottamassa sijoittelua
Päällimmäinen ajatukseni oli halu nähdä, millainen maailma neuvottelupöydän toisella puolella avautuu. Tilaajapuolella asiakkaina ovat kaikki kuntalaiset ja projektina koko kunta. Hyvin erilainen maailma siis, joten uskon, että kokemusta karttuu varmasti. Työnkuvani on Sipoossakin kallellaan enemmän omaisuudenhallinnan suuntaan kuin puhtaaseen rakennuttamiseen.

Mitä työpöydältäsi löytyy tällä hetkellä? 

Fyysisesti pöydältäni ei löydy mitään, sillä muutimme syksyllä uusiin toimistotiloihin, jossa kellään ei ole nimettyä työpistettä ja asioiden pyörittämistä paperilla pyritään minimoimaan. Tällä hetkellä työn alla kuitenkin on monenmoista pienempää hommaa, kuten kunnan katuvaloverkon sekä hulevesiverkon tietojen ajantasaisuuden tarkistaminen ja täydentäminen sekä esimerkiksi muutaman uuden bussipysäkin rakentaminen.

Aloitit tänä vuonna SKTY:n hallituksessa, miltä hallitustyö on maistunut?

Olen ollut mukana SKTY:n Nuorten Ammattilaisten klubin toiminnassa ja on hienoa, että saimme nostettua yhden nuoremman polven edustajan myös SKTY:n hallitukseen. Itse hallitustyöstä odotan opettavaista ja se on varmasti hyvä kokemus uralla. Tähän mennessä on pidetty vasta yksi kokous, mutta jo sen perusteella odotan hyviä keskusteluja alamme tulevista suuntauksista ja siitä, kuinka SKTY voi parhaiten olla mukana tuomassa panoksensa tuohon kehitykseen. 

Vuonna 2016 hymyiltiin, kun SKTY Nuoret Ammattilaiset -klubi oli juuri
saatu perustettua. Nyt tällä joukolla on oma edustus myös emoyhdistyksen hallituksessa

Missä haluaisit olla vielä parempi / millä osa-alueella haluaisit kehittää itseäsi?
Konsulttipuolella ollessani huomasin, kuinka paljon tilaajan tilaus- ja projektin ohjaamisen taidot vaikuttavat koko projektin kulkuun ja lopputulokseen. Nyt pöydän toisella puolella istuessani tahtoisin siis kehittyä mahdollisimman hyväksi tilaajaksi, joka osaa antaa konsultille tarvittavat tiedot, rajaukset ja ohjauksen. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti